Dowóz do domu

Jak mówią statystyki prowadzone przez wiele ośrodków naukowych, Polacy coraz rzadziej korzystają z przyrządów kuchennych pomocnych w gotowaniu. Wynika to z faktu braku czasu na samodzielne przyrządzanie posiłków i spożywania ich w restauracjach, oraz zamawiania do domu. Opcję dowozu do domu proponowały klientom na początku tylko pizzerie i bary szybkiej obsługi. Z czasem  jednak zwyczaj ten objęły również inne restauracje, aby zwiększyć swoją ofertę i tym samym pozyskać liczniejszą grupę klientów. Dowóz do domu jest zazwyczaj opcją nieodpłatną, jeśli decydujemy się na restaurację znajdującą niedaleko naszego miejsca zamieszkania. W przypadku większej liczby kilometrów, zapłacimy za dostarczenie posiłku do domu , jednak są to niewielkie koszty. Opcja zamawiania gotowych dań i dostarczania  ich we wskazane miejsce, była podstawą, na której oparł się rynek cateringowy. Aktualnie w każdym większym mieście, funkcjonuje kilkanaście, a nawet kilkadziesiąt takich firm, oferujących swoje usługi zarówno dla klientów indywidualnych, jak i zbiorowych. Firmy cateringowe o charakterze dietetycznym, proponują swoim klientom przygotowanie posiłków w pełni zbilansowanych i dostosowanych do potrzeb ich organizmu.

Dodaj komentarz